Etusivu > TILA > HISTORIA

Kauralan tilan paikalla on viljelty vuosisatojen ajan. Talot ja suvut ovat vaihtuneet mutta maa pysyy.
Alkujaan Kaurala on ollut osa Tiiton tilaa, jonka isoisoisäni Sakari Kauranen osti vuonna 1918.
Sittemmin erilaisten vaiheiden kautta 50-luvulla muodostettiin Kauralan tila, jonka ensimmäisenä isäntänä oli isoisäni Martti Kauranen
Navetassa oli tuolloin paikat muutamalle lehmälle. Lisäksi oli sikoja, lampaita, kanoja ja kaksi hevosta
Kauralan päärakennus v. -60
Säilörehun tekoa 80-luvulla 70-luvun alussa tilan isännyyden otti isäni Erkki Kauranen. Sukupolvenvaihdoksen jälkeen alkoi suuntautuminen naudanlihantuotantoon ja lypsykarjasta luovuttiin. Vanhoissa tiloissa kasvoi nelisenkymmentä mullikkaa. Tuotanto kaksinkertaistetiin ensimmäisen kerran 1980-luvun alussa uuden kasvattamon myötä.
Suomen liittyessä Euroopan Unioniin v.1995, se merkitsi tuottajahintojen voimakasta alenemista. Tuolloin tehtiin periaatepäätös, periksi ei anneta ja tilakokoa nostetaan, jos se siitä on kiinni! Laajennusprosessi aloitettiin Nettipihatto-kylmäpihaton rakentamisella v. 1998.
Myös peltoa vuokrattiin lisää.
Kylmäpihatto
Tuli vuosi 1999 ja oli allekirjoittaneen aika astua Kauralan isännän saappaisiin. Intoa oli jo tuolloin kovasti ja edellisen isännän aikana alkanut laajennusprosessi sai jatkoa Vasikkakasvattamon myötä vuonna 2000. Toimintaa laajennettiin 240 lihanautaan ja sen myötä myös peltopuolen täytyi seurata perässä.
Nyt vuonna 2005 toteutetun tuotannon "hienosäädön" jälkeen toiminta laajeni 320 lihanaudan kasvatukseen. Vuonna 2006 valmistuva rehuvarasto saattaa päätökseen vuonna 1998 aloitetun prosessin. Kauralan tilalla tuotetaan suomaista naudanlihaa tulevaisuudessakin!
Etusivu > TILA > HISTORIA